Magnum (UK)

magnum

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Magnum er et af de største navne inden for 80’ernes storladne rock-bølge. Drivkrafterne bag gruppen var og er fortsat guitarist Tony Clarkin og forsanger Bob Catley, der sammen konstant har udviklet den musikalske stil.

Bandet blev dannet i Birmingham i 1972, men debuterede først seks år senere med albummet “Kingdom of Madness”, der var prog-rock i 70’ernes tradition.

Men på deres bedst sælgende album og dét, mange ser som deres hovedværk, “On a Storyteller’s Night” (1985), lænede de sig mere op ad hard rock a la samtidige Journey og Whitesnake, som de også turnerede med.

Succesen varede et stykke ind i 90’erne, og på dét tidspunkt havde Magnum turneret med alle fra Blue Öyster Cult og Judas Priest til Def Leppard. I 1995 gik de dog fra hinanden, idet Tony Clarkin ville fokusere på sin karriere som producer.

Opløsningen varede dog kun i seks år, inden Clarkin og Catley atter samlede bandet og fortsatte i den klassiske stil. Siden har Magnum udsendt en håndfuld albums og til marts venter deres 17., “Escape from the Shadow Garden”, som efterfølgende bringer dem på en turné, der altså rammer Amager Bio!

Ifølge kendere af bandet er Magnum bedre end nogensinde, og foruden Clarkin og Catlin tæller bandet i dag keyboardspiller Mark Stanway, bassist Al Barrow og trommeslager Harry James.