Marcus King (US)

Ståpladser
300,- DKK + gebyr i forsalg
315,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)

Siden han som otteårig fattede guitaren og optrådte med sin far, bedstefar og onkler har det kun gået fremad for Marcus King. Som Grammy-nominerede kunstner har han tilbagelagt tusindvis af kilometer med sit The Marcus King Band og har etableret sig som en uovertruffen guitarist og en dynamisk live-performer.

Med hjælp fra Dan Auerbach (The Black Keys) indspillede han sin solodebut ’El Dorado’ i 2020 og fik en Grammy-nominering i kategorien “Best Americana Album.” Ud over ros fra NPR, kaldte Rolling Stone det for “fremragende”, og Associated Press gik så langt som at skrive, “El Dorado already stands out as a definite high point of 2020.”

Mellem sine egne udsolgte koncerter, har han optrådt med de musikalske sjælevenner Chris Stapleton, Greta Van Fleet og Nathaniel Rateliff, og efterhånden fangede han også Rick Rubins opmærksomhed og skrev kontrakt med American Recordings.

Tilsluttet sin gamle, støvede forstærker med en ’59 Les Paul i hånden satte Marcus sig for i 2022 at lave en rock ‘n’ roll-plade. Og han holdt ikke igen. Han ville bare skrive på mavefornemmelsen, skyde fra hoften og spille lige fra hjertet. Sammen med Auerbach lavede han den slags rock ‘n’ roll-plade, der får arenaer til at ryste. Den hedder ’Young Blood’ og det er bl.a. med sange herfra, at han drager over Atlanten og rammer spillestedet Amager Bio til foråret.