Mike Andersen

mikeandersen2013

Ståpladser
160,- DKK + gebyr i forsalg
185,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

“Dansk kunstner i verdensklasse på sit 5. album”. Intet mindre skriver pladeselskabet, NMS, som står bag Mike Andersen – og vi andre kan kun tilslutte os…

Dette er soul og blues inspireret musik i verdensklasse! For på Mike Andersens 5. fuldlængde album “Home”, går alt op i en højere enhed for den 37-årige sangskriver og musiker, der har 5 DMA nomineringer og over 1000 koncerter på CV’et i eget navn.

“Home” har release i Danmark d. 1. september 2014 og det følges op en omfattende turne i både Danmark, samt i Norge og Tyskland, hvor det er lykkedes Mike Andersen at slå sit navn mere og mere fast. (Mike har før haft stor succes på bl.a. det hollandske marked, men ønskede at arbejde mere intensivt for og med det danske publikum).

Noget af Mike’s inspiration til den nye cd, “Home”, kom bl.a. til ham, da han sidste år sad på en bar i Nashville og spontant fældede en tåre til en country-sang. En genre – den hvide mands blues – som han, med undtagelse af Ray Charles’ version af genren, ellers ikke rigtig havde forstået sig på! Nashville inspirationen, byens fokus på ”den gode sang” og historiefortællingen høres tydeligt i Mike’s første singleudspil fra CD’en. En perle af en sang som allerede er et hit blandt hans fans; ”Raindrop in a Drought”.

“Home” er optaget og produceret af Mike Andersen selv, der hvor han er allermest privat; i sit eget hjem. I studiet i kælderen har musikerne kunnet komme og gå som de ville, når de havde en idé, der skulle afprøves. Der har været god tid til at eksperimentere med alle elementerne og finde lige den sound, de ønskede. Desuden har de kunne optage lige præcis på det tidspunkt, hvor stemningen var rigtig til en given sang.

Det har givet et resultat som er top-klasse på alle niveauer. Det swinger og sprudler af spilleglæde, og balladerne bliver leveret så intimt og indfølt at man fornemmer, at man er helt inde i det private rum. Efterfølgende er optagelserne blevet mixet delvist af Russel Elevado (Alicia Keys, The Roots m.fl.) i sit hus i New York og delvist af danske Thomas Alstrup som rent faktisk også har sin mixer stående midt i sit hjem i Sejling ved Silkeborg. Begge har bidraget til en varm og kraftfuld sound.

Tekstmæssigt kredser “Home” om Mike Andersens liv som henholdsvis familiefar og musiker og de kontraster, der er forbundet med at leve med en tandbørste i baglommen!

Med tre årlige turneer i Norge, konstant koncertaktivitet herhjemme og i Europa, er Mike spændt hårdt for turbussen. Hans kærlighed til netop det liv, men også de omkostninger det har, bliver både hudløst ærligt og humoristisk skildret.

Vi hører om frygten for om, at man er på vej til at miste kontakten og følelsen med dem man elsker, til dybfølte kærlighedssange om taknemmeligheden i at have fundet den eneste ene som elsker og rummer én, trods alle de fejl man nu engang har.

Indspilningen er sket sammen med det samme hold af musikere, som Mike har spillet 100-vis af forrygende live-koncerter med:

Johannes Nørrelykke: Guitar
Kristian Fogh: Tangenter
Kristian Kold: Bas
Jens Kristian Dam: Trommer

Men på trods af de mange shows bliver det aldrig rutinepræget. Hver en aften, hvert et publikum. Fra et udsolgt DR’s Koncertsal og flotte supportjobs til forsamlingshuset i Jylland. Alle skal have – og får – fuld valuta for pengene fra det meget velspillende band.

Fyns Amts Avis skrev eksempelvis: “Gudevokal indfriede forventningerne”, “Lad det være sagt med det samme; Mike Andersen besidder en absurd stærk vokal”.

Man kan med rette have store forventninger til det kommende album, og den 5. september fejrer Andersen pladens udgivelse med koncert og releasefest i Amager Bio. Det bliver en efterårsfest af de helt store.