Conor Oberst (US) + Dawes (US)

conoroberst

Ståpladser
220,- DKK + gebyr i forsalg
250,- DKK i døren
Køb billetter her (via Billetlugen)… Eller på Café 5øren

Han er blevet kaldt både “prætentiøs” og “overfølende”, men der er ingen tvivl om, at 34-årige Conor Oberst er en unik og talentfuld sangskriver. Og at han var frontløber for den mere sangskriver- og leftfieldprægede del af den alternative rock.

Conor Oberst voksede op i Nebraska, og som forsanger i Bright Eyes nød han gennem det meste af 00’erne stor bevågenhed fra musikelskere og ikke mindst musikpressen, der har betegnet flere af albummene som stilskabende, startende med “Fevers and Mirrors” (2000) og “Lifted…” (2002).

Senere gik gruppens 2007-album, “Cassadega”, direkte ind som nummer 4 på Billboards liste, og samtidig markerede albummet en mere ligetil singer/songwriter- og country-stil, som Conor Oberst forfulgte, da han udsendte sit første officielle soloalbum i 2008.

Efter endnu en succesfuld Bright Eyes-plade i 2011, er Oberst nu klar med et nyt soloalbum, “Upside Down Mountain” (release 19. maj), der udsendes på via Warners Noncesuch-label, der huser både The Black Keys, Björk og Wilco.

I anledning af det nye album drager Oberst på en turné, som følger op på sidste års ekstremt roste optræden på Bremens Teater, som bl.a. Gaffa tildelte topkarakteren 6 stjerner sammen med ordene:

“Efter over to timer var der naturligvis stadig numre der manglede, og for min skyld kunne Oberst være blevet på scenen hele natten. Jeg kan i hvert fald næppe forestille mig bedre musikalsk selskab.”

Opvarmningen kommer desuden i form af det californiske Dawes, der er en del af Laurel Canyon-scenen, hvor bands henter inspiration fra især Crosby, Stills & Nash, Joni Mitchell og Neil Young. Dawes har udsendt tre albums, senest sidste års, “Stories Don’t End”.