Richard Thompson (UK)

richardthompson

Unummererede siddepladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Den engelske sanger/sangskriver og guitarist Richard Thompson er en sjælden gæst i Danmark, så det bliver lidt af et scoop, når han lægger vejen forbi Amager Bio og giver akustisk solokoncert.

Over snart et halvt århundrede har Thompson været et af musikscenens mest velbevarede guitartalenter. Selvom Rolling Stone har udnævnt ham som en af “verdens 20 bedste guitarister”, han har aldrig fået det helt store gennembrud.

Han startede karrieren som blot 18-årig, hvor han blev en del af det engelske folk-rock-band, Fairport Convention, men han forlod allerede gruppen efter fire år for at starte den solokarriere, han stadig forfølger.

Thompsons første soloalbum, “Henry the Human Fly”, udkom i 1972, men han kendes bedst for de albums han lavede med sin daværende hustru, Linda Thompson, fra og med 1974’s “I Want to See the Bright Lights Tonight”.

Siden udsendte duoen fem albums sammen, kulminerende med “Shoot Out the Lights” i 1982, hvis sange varslede om parrets forestående skilsmisse, som Thompson året efter beskrev på egen hånd på “Hand of Kindness”.

Det er dog ikke mindst den nu 65-årige sangskrivers evner på guitaren, der har vundet ham respekt blandt fans, såvel som anmeldere og musikerkollegaer. Han har samarbejdet med Robert Plant, Elvis Costello, R.E.M., Bonnie Raitt, Los Lobos, David Byrne og Don Henley for blot at nævne nogle stykker.

Sammenlagt omfatter Richard Thompsons diskografi mere end 40 albums, herunder en række soundtracks. Hans seneste udspil, “Electric”, udkom sidste år og var indspillet i Nashville sammen med producer Buddy Miller.

Når Thompson gæster Amager Bio er det imidlertid på egen hånd, med akustisk guitar og foran et siddende publikum. Uanset hvad, skal der nok blive masser af prøver på hans ekvilibrisme på den 6-strengede.