Nick Lowe (UK) + John Doe (US)

nicklowe

Unummererede siddepladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Nick Lowe kendes stadig bedst for at have skrevet hittet “(What’s So Funny ’bout) Peace, Love, and Understanding” til Elvis Costello i 1974.

Men den nu 64-årige sanger har selv ledt en lang og kunstnerisk succesfuld karriere som solist, og dén fik Amager Bio en smagsprøve på, da han i februar 2012 spillede sin første koncert i Danmark i 7 år!

Hans optræden blev dengang belønnet med topkarakteren 6 stjerner i B.T., der skrev, at “det var spillet og sunget med noget, som svært dårlig lader sig beskrive som andet end hjertets renhed og varme”, mens Ekstra Bladet uddelte 5 stjerner og kaldte Lowe “en af de sande små giganter i en underholdningsindustri, som han nok er lidt for underfundig til at blive stor i”.

Nick Lowe har netop udsendt albummet ‘Quality Street’, hvorpå han fortolker klassiske julesange, men også har skrevet et par originaler på egen hånd.

Der er ingen bjældeklang på den rustikt lydende plade, så det kan ikke udelukkes, at den engelske veteran spiller et par af skæringer fra skiven, der just har fået 5 stjerner i Ekstra Bladet, der skrev, at den “klinger eminent med [en] udsøgt blanding af rockabilly, country, soul, gospel og pop”.

Med som opvarmning medbringer Lowe desuden selveste amerikanske John Doe, der fra slutningen af 70’erne – sammen med sangerinden Christine Exene – var spydspids i det indflydelsesrige punkband, der blot hed X.

Siden midten af 90’erne har Doe også gjort sig som skuespiller og udsendt 9 albums i sin countryinspirerede solokarriere, hvor han blandt andre har indspillet med Neko Case, Grant-Lee Phillips, Dave Alvin og The Sadies!

Kort sagt: Er man til singer-songwriters af den ypperste slags, bør man indfinde sig i Amager Bio, onsdag den 30. april, 2014, hvor Nick Lowe – der en årgang havde Johnny Cash som svigerfar – spiller.