Østkyst Hustlers

øh

Ståpladser
200,- DKK + gebyr i forsalg
225,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Tre danske pionerer er tilbage i ægte hustlerstil. I 2015 er det præcis 20 år siden, at Østkyst Hustlers stormede den danske hitliste med albummet ‘Verdens længste rap’, der banede vejen for en helt ny bølge af dansk hiphop.

Konceptpladen udnyttede den tids favoritformat, CD’ens maksimale kapacitet på 79 minutter, og levede således stærkt op til sin titel og slog alle eksisterende danske spilletids-rekorder.

Bagmanden var den danske hiphop-legende, Nikolaj Peyk, der i de sene 80’ere også var ankermand i MC Einar og forfatter til den første rap-landeplage, ‘Arh dér!’ samt ikke mindst julehittet, ‘Jul det’ cool’.

Med Østkyst Hustlers udgav han i 1996 endnu et album, ‘Fuld af løgn’, der medførte hits som ‘Han får for lidt’, ‘Hustlerstil’ og ‘Der går penge ind på torsdag’, som gjorde hiphoppen til allemandseje og mainstream.

Foran Peyk stod de to MC’er, rapperne Bossy Bo og Jazzy H, der var indpiskere og leverede rimene, så de ramte lige hvor de skulle. Hver gang.

Østkyst Hustlers’ seneste album, ‘Get a Life Selv’ udkom tilbage i 2003, og siden har trioen med mellemrum lavet musik til soundtracks samt turneret sporadisk, og anmelderne har generelt været enige om, at Hustlerne holder endnu.

I 2015 går det atter løs, når den famøse trio markerer 20-året for ‘Verdens længste rap’ ved i april og maj at spille på en håndfuld spillesteder landet over, heriblandt altså Amager Bio.

Live optræder Hustlerne med et fire mand stort backingband, og mon ikke der bliver plads til alle hittene såvel som et par overraskelser eller to, når de indtager Amagers største spillested?