Buzstop + Bamboo Brothers

buzstop

Ståpladser
150,- DKK + gebyr i forsalg
175,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Bamboo Brothers vender tilbage, og denne bliver det i selskab med funkbandet Buzstop. Buzstop var i start-80’erne helt fremme i danseskoene med en raffineret dansk version af svingende groovy Earth Wind & Fire-agtige numre.

Med en suveræn blæsersektion og den senere verdenskendte tommelfinger ekvilibassist kendt som Marlowe, var dette band blandt publikums favoritter når der skulle festes igennem. Under ledelse af sangeren og guitaristen Per Nielsen indspillede gruppen to album, “Buzstop” og “Piccolo”.

I starten af 80’erne. Plader der med sine danske tekster og amerikanske streetsound stak ud med sin helt egen klang og lyd, der dengang var ukendt i det kolde nord. Gruppens øvrige medlemmer spredtes sidenhen til grupper som Blast, Gangway, Michael Falck, New Jungle Orchestra og Shubidua! Men ingen glemmer deres rødder og nu går det løs igen.

Efter en lang pause på 30 år er gruppen gendannet, og dét med hele ni medlemmer og et tre mand stort blæserensemble, så der bliver altså godt med volumen og masser funk denne aften.

Med gamle numre som “Sol Sommer skov og Strand”, “Casanova” og “Stoppestedet” fik Buzstop en forrygende reunion-koncert i efteråret 2014. Allerede nu er der nye numre på vej og nye dansesteder, der venter på dette energiske hold af den ægte funkvare fra 80’erne.

BAMBOO BROTHERS

Til dobbeltkoncerten spiller altså også Bamboo Brothers. Med inspiration lige fra blues til Beatles og fra Steely Dan til Eagles, havde Bamboo Brothers skabt en personlig lyd som præsenterede sig fuldendt på egne hits som ’Johnny Told Susie’ og ’Stay Down Carolina’.

Bamboo Brothers fandt sammen i 1983, og der var fra begyndelsen magi mellem de fem musikere – en magi, der hurtigt blev opdaget af det danske live-publikum, som i sjælden grad tog musikken og de engelske tekster til sig. Og netop det engelsksprogede univers var med til at profilere bandet yderligere i den periode af dansk-rocken, hvor musikken for det meste klingede på modersmålet.

Bamboo Brothers nåede også til Grønland og fik med deres suveræne musikalitet bevist, at de kunne besejre og begejstre hvor end de nåede frem.

Debutalbummet ’No Easy Way’ kom i 1993 og blev allerede året efter fulgt op af den selvbetitlede ’Bamboo Brothers’. Herefter fulgte en lang periode, hvor de fem efterspurgte musikere havde travlt i andre sammenhænge, men venskabet, den indbyrdes inspiration og kærligheden til musikken førte i 2010 til albummet ’Moments’.

Bamboo Brothers vil altid – som navnet siger – være musikalske brødre som ind imellem finder sammen af en enkelt årsag: De kan ikke lade være!