Renegade Creation (US)

renegadecreation2011

Robben Ford og Michael Landau er på vej til Danmark for første gang med sit nye hold Renegade Creation. Bandet har netop udgivet sin nye CD med samme navn som gruppen “Renegade Creation”

Et drømme set-up med nogle af de bedste musikere indenfor rock, blues og jazz.. De to guitar esser Robben Ford og Michael Landau i en unik interaktion, der inspirerede dem begge til nye personlige højder. Rytmesectionen består af Yellow Jacket-bassisten Jimmy Haslip og supertrommeslageren Gary Novak.

Som gruppe formår de at være essensen af fusionen af klassisk blues/rock/jazz samtidig med at de giver plads til individuelle fænomenale soloer.
De to hovedpersoner har en imponerende historie. Michael Landau er en af de mest efterspurgte guitarister i USA. Gennem årene har han medvirket på 700 albums og i musikalsk sammenhæng med blandt andre Miles Davis, Michael Jackson og Joni Mitchell.

Den verdensberømte amerikanske musiker Robben Ford har i mange år været en af de mest anerkendte og alsidige blues-guitarister og han er også en af de mest eftertragtede guitar-instruktører på alverdens musikkonservatorier og guitarinstitutter. En guitaristernes guitarist, der spiller guitar og synger sin blues, så det er til at forstå!

Robben begyndte sin karriere i 70’erne med The Ford Band sammen med sine brødre Pat & Mark. At vi her har at gøre med intet mindre end en stjerne, kan ses ud af det imponerende selskab, han har spillet med, – navne så store som Joni Mitchell, Jimmy Witherspoon, Miles Davis, George Harrison og Bonnie Raitt. Man kan med lethed høre Robben Ford er inspireret af navne som Jimi Hendrix, Albert King og Charlie Christian. Men samtidig har han, som få, formået at transformere inspirationen om til sit helt eget udtryk, som er aldeles energisk, eksplosivt og ekvilibristisk.
Den amerikanske virtuos spiller koncerter over hele verden og er derfor efterhånden en meget sjælden gæst i Danmark, men når han så endelig er her, spiller han til gengæld for udsolgte huse.

RENEGADE CREATION ord er ikke nok, de skal opleves. Forbered dig på en stor blueset/rocket/jazzy-oplevelse, når Renegade Creation i november besøger Danmark!

Robben Ford Guitar/voc
Michael Landau – Guitar
Jimmy Haslip – Bass
Gary Novak – Drums