Sømændene

sømændene

Ståpladser
200,- DKK + gebyr i forsalg
225,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Det er snart de færreste festivalgængere, der ikke har hørt om et af Danmarks mest populære live-orkestre, Sømændene. Over 1% af alle danskere på Facebook er fans, og de 8 har optrådt på de fleste af landets store festivaler, hvor de er blevet kendt for deres højenergiske og medrivende koncerter.

Genremæssigt har musikken rødder i den traditionelle sømandssang, men i praksis er showet i højere grad en folk/rock-koncert med de klassiske instrumenter som blandt andet violin, banjo og harmonika.

I november 2012 kunne bandet så fejre deres første pris som Årets Livenavn i kategorien, DMA Folk. ”Det er en stor ære og helt rørende at blive anerkendt for det live-show, som vi har kæmpet så hårdt for de sidste mange år…”, udtaler Kaptajn, Sebastian Sztuk.

2012 blev også året, hvor Sømændene kom i mål med at finansiere deres 2013-album, udelukkende med hjælp fra den store fanbase. Fænomenet, ”crowdfunding”, er
amerikansk og samtlige danske rekorder blev slået, da bandet samlede 175.000 kr. sammen på 3 måneder.

Sømændene har gennem de seneste 5 år oplevet stigende succes og ikke kun som livenavn. I 2012 har bandet således både rundet guld med albummet ”Havnens Fristelser” fra 2010 og platin med ”Søforklaringer” fra 2008.

P3’s Henrik Milling udtaler følgende: ”Sømændene er et af de mest originale indslag på den danske musikscene. Og det tror jeg faktisk alle, som har været udsat for deres show, må erkende. Teknisk set er bandet jo fuldstændig uden for kategori! Selve ideen om at genoptage den klassiske danske vise- og swingtradition, og udsætte den for en hård omgang svulstig bægerklang, er jo komplet mod enhver musikalsk fornuft. Og tak for det.”