Steve Winwood (UK)

stevewinwood

Ståpladser
300,- DKK + gebyr i forsalg
325,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Den engelske multimusiker Steve Winwood kan i år fejre 50 års jubilæum som aktiv musiker. I en alder af blot 15 år blev han tilbage i 1963 hyret som tangentspiller i The Spencer Davis Group.

Det endelige gennembrud kom i 1967, da han dannede bandet Traffic med trommeslager og sanger Jim Capaldi, og udsendte pladerne ”Mr. Fantasy” and ”Traffic” (1968).

Siden spillede Winwood blandt andet orgel på Jimi Hendrix’ ”Voodoo Chile” og var med i supergruppen Blind Faith med Eric Clapton og Ginger Baker, der trods en kort levetid nød enorm succes.

Op gennem 70’erne fortsatte Steve som sideman og sessionmusiker, og i 1977 søsatte han den solokarriere, han stadig holder ved lige, og hvori han har favnet over et utal af genrer.

I 2007 genoptog han samarbejdet med Eric Clapton, hvilket medførte arenaturnéer både i USA og Europa, og i 2008 udsendte han sit seneste album, ”Nine Lives”, som selvsamme Clapton også medvirker på.

Steve Winwood har tidligere spillet to udsolgte koncerter i Amager Bio (i 2004 og 2007), og nu vender han altså tilbage for at toppe de to seancer!