The B-52s (US) + The Tremolo Beer Gut

b52s

Ståpladser
395,- DKK + gebyr i forsalg
420,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Georgia-bandet The B-52s (tidl. The B-52’s) bragede ind på musikscenen i 1979 med en særdeles festlig blanding af new wave, disco og klassisk 60’er-doo-wop.

Endda med kitschede tekster om science-fiction-fænomener og rockende hummere!

Men netop som kvintetten red på en bølge af succes, døde guitarist Ricky Wilson af aids i 1985, og The B-52s indstillede øjeblikkeligt alle aktiviteter.

Nogle år efter besluttede de overlevende fire sig dog for at forsætte med trommeslager Keith Strickland på guitar, og i 1989 udkom så det roste album ”Cosmic Thing”, blandt andet med storhittet ”Love Shack”.

I 2008 vendte gruppen tilbage med ”Funplex”, deres første album siden 1992, stadig i den oprindelige besætning.

I 2008 vendte gruppen tilbage med ”Funplex”, deres første album siden 1992, og turnerede efterfølgende tæt.

Sidste år trak Strickland sig dog fra turnéaktiviteterne, så han vil ikke være med i Amager Bio, men de resterende tre medlemmer garanterer alligevel for popfesten!

Så der er kort sagt god grund til at kridte danseskoene klar til august, hvor The B-52s lander i Amager Bio!

Opvarmningen til festen leveres af det danske surf-rockband The Tremolo Beer Gut. Danskerne spiller “old school surf & western”, en genre de selv har opfundet, som er stærkt inspireret af 50’erne og 60’ernes guitar- og filmmusik.

Bandet spiller deres egne sange, men laver også enkle coverversioner af numre fra kunstnere som Kraftwerk, Sonic Youth, The Jon Spencer Blues Explosion m.fl.