The Crimson ProjeKCt (US)

crimsonprojekct

Ståpladser
300,- DKK + gebyr i forsalg
325,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

King Crimson er et af de mest banebrydende navne i slut-60’ernes progressive rock-bølge. Deres 1969-album, ‘In the Court of the Crimson King’, figurerer regelmæssigt på “verdens bedste plader”-lister.

Over de mellemliggende fire årtier har bandet eksisteret i et utal af forskellige inkarnationer. Seneste nyt er, at hovedmand Robert Fripp i september 2013 reaktiverede gruppen, der pt. forbereder sig på en turné, med start i slutningen af 2014.

Og mens fansene venter på dén, præsenterer Amager Bio nu et par af medlemmerne af den aktuelle King Crimson-formation, som optræder under navnet The Crimson ProjeKCt!

Siden slutningen af 90’erne har der været længere række “spin-off”-bands, der har forbindendelse til den legendariske gruppe; de såkaldte “ProjeKCts”. The Crimson ProjeKCt er det nyeste skud på stammen af disse.

I bandet finder man først og fremmest guitarist Adrian Belew og bassist Tony Levin, der begge kom med i King Crimsons 4. inkarnation i 1981. Trommeslager Pat Mastelotto fulgte efter i 1994, og han og Levin er stadig med, men Belew er ikke.

Sekstetten fuldendes af guitarist Markus Reuter fra Levin og Mastelottos band, Stick Men, samt af bassist Julie Slick og trommeslager Tobias Ralph fra The Adrian Belew Power Trio. Og med Fripps velsignelse turnerer de altså nu som The Crimson ProjKCt.

De seks medlemmer hylder arven med et retrospektivt sæt, bestående af King Crimson-sange, og i 2012 turnerede de som opvarmning for Dream Theater i USA. Og i 2014 kommer de for første gang til Europa, herunder Amager Bio.

Det bliver det tætteste, man kommer King Crimson live i Danmark siden bandets to sagnomspundne koncerter i Amager Bio tilbage i år 2000.

Belew og Levin har desuden indspillet og turneret med så forskellige prominente navne som Frank Zappa, Pink Floyd, David Bowie, Peter Gabriel, David Sylvian, Talking Heads, XTC, Paul Simon, John Lennon og Nine Inch Nails.