The Hellacopters (S) + The Datsuns (NZ)

Ståpladser
350,- DKK + gebyr i forsalg
365,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)

De stoppede egentlig i 2008, men nu er The Hellacopters tilbage med et nyt album og en turné, som bringer dem til Amager Bio.

Det svenske rockband blev dannet i 1994 i Stockholm som Nicke Anderssons (Entombed) og Dregens (Backyard Babies) sideprojekt. Stilen var et skridt væk fra Entombeds dødsmetal og er en punkinspireret form for hardrock som ligger i feltet mellem Kiss, Lynyrd Skynyrd, Ramones og Motörhead. En blanding, som hurtigt tiltrak et stort publikum. Den kommercielle succes fulgte da også hurtigt, og allerede i 1996 vandt de en svensk Grammy for debutalbummet ’Supershitty to the Max’.

Bandet var i de følgende 12 år ganske produktivt, og med offentliggørelsen af 2008-udgivelsen, bekendtgjorde The Hellacopters også, at de ville gå i opløsning. En beslutning der skulle holde helt frem til 2016 og fejringen af jubilæet for ’Supershitty to the Max’. I første omgang bare på Sweden Rock Festival, men flere festivaler kom til – bl.a. Roskilde Festival.

I 2022 udkom et album, ’Eyes of Oblivion’, som de havde med i bagagen til årets Copenhell, og som de tager med sig indenfor på spillestedet Amager Bio. Det er den første udgivelse siden ’Head Off’ fra 2008 og første med Dregen siden 1997’s ’Paying the Dues’.