The Magic Band (US)

magicband

Ståpladser
225,- DKK + gebyr i forsalg
250,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

Don Van Vliet alias Captain Beefheart døde i december 2010 – 28 år efter, at han indstillede sin musikalske karriere.

En karriere, der kan betegnes som både markant og misforstået, og som blandt meget andet talte et makkerskab med Frank Zappa og navnlig 1969’s dobbeltalbum, ”Trout Mask Replica” – et af rockens vildeste og mest surrealistiske værker.

Sammen med Beefheart fortrak hans følgesvende i The Magic Band sig også, indtil gruppen i 2003 samledes i England for at spille nogle koncerter og hylde kaptajnens musikalske arv.

Selv de største skeptikere – inklusive den mangeårige fan og radiolegende, nu afdøde John Peel – bukkede under for disse optrædener og roste de aldrende musikere.

Det magiske band har siden blot spillet tre koncerter på det europæiske kontinent, men nu drager d’herrer ud på en – ifølge frontmand John ”Drumbo” French – sidste turné, inden helliger sin tid til et projekt med guitarist Eric Klerks og trommeslager Craig Bunch.

The Magic Band består i dag af Drumbo, der var med til at danne bandet tilbage i 1966, og senere spillede trommer på de fleste Beefheart-plader til og med ”Doc at the Radar Station”. I dag har han på uhyggeligt overbevisende vis overtaget Beefhearts plads bag mikrofonen.

Bag Drumbo finder man Mark ”Rockette Morton” Boston, der spillede bas på ”Trout Mask Replica” og fire albums frem til ”Unconditionally Guaranteed” i 1974, samt Denny ”Feeler’s Reebo” Walley, slideguitarist i Magic Band i årene 1975-1978. Line-uppen fuldendes af førnævnte Klerks på guitar (i stedet for Gary Lucas) og trommeslager Bunch.