The New York Connection (S/US/DK)

thenewyorkconnection

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Der er lagt op til et noget af et mestermøde, når supergruppen The New York Connection kommer til Amager Bio for at spille en række af 70’ernes største blues-, soul-, og funkklassikere.

Bag gruppen står den svenske stjerneguitarist, Georg “Jojje” Wadenius, der opnåede international berømmelse, da han spillede med Blood, Sweat & Tears i begyndelsen af 70’erne og senere som del af tv-showet Saturday Night Lives husorkester.

Da Wadenius boede i New York, blev han venner med blandt andre saxofonisten Lou “Blue Lou” Marini, som var med i Blues Brothers-bandet, og han kendte allerede trompetisten Lew Soloff fra Blood, Sweat & Tears. Og nu har den 69-årige guitarist inviteret sine gamle venner ud på turné for at mindes 70’erne.

Med på holdet er også den svenske trommeslager Per Lindvall (sessionmusiker for bl.a. ABBA og Suzanna Vega) samt ikke mindst den danske superbassist, Lars “Larry” Danielsson, der spillet med alle fra Jerry Lee Lewis til Thomas Helmig.

Marini har spillet med giganter som Eric Clapton, Aretha Franklin, Stevie Wonder, Diana Ross, Aerosmith, The Rolling Stones og Steely Dan for blot at nævne nogle. Og Soloff har baggrund i jazzen, hvor han har arbejdet med blandt andre Gil Evans, Stanley Clarke og minsandten også Ornette Coleman.

Forvent en festlig og mestermusikalsk aften, når kvintetten vil spille klassikere som “Spinning Wheel”, “God Bless the Child”, “And When I Die” og “Sometimes in Winter” samt ikke mindst “Go Down Gamblin'” fra Blues Brothers-filmen.