Triggerfinger (BE)

triggerfinger

Ståpladser
180,- DKK + gebyr i forsalg
220,- DKK i døren
Køb billetter her (via Billetlugen)… Eller på Café 5øren

Beskidt lyd i pæne jakkesæt gæster Amager Bio. De tre medlemmer af belgiske Triggerfinger optræder konsekvent i jakkesæt, men som bassist Monsieur Paul beskriver det:

“Når man åbner bagsmækken på vores tourbus, finder man en række af jakkesæt, mellem et rod af kabler, guitarer og forstærkere. Lækre gentlemen’s suits der er fyldt med møg og svedpletter.”

Og præcis det faktum er rimeligt at bruge som en metafor for, hvordan Triggerfinger lyder. En melodisk og stærk vokal, men konsekvent pakket ind i en møgbeskidt lyd, der fra deres yngre fans sammenlignes med Queens of the Stone Age, og af deres ældre publikum sammenlignes med Led Zeppelin.

Triggerfinger blev dannet i slutningen af 90’erne, men udgav først deres debutalbum i 2004. I løbet af de næste år udgav de et par anmelderroste plader, men i løbet af denne periode fik bandet ikke – trods hårdt arbejde – det egentlige gennembrud.

Det var derimod noget så uforudsigeligt som et cover af Lykke Lis “I Follow Rivers”, der pludselig i 2012 gav bandet en helt uventet førsteplacering på hitlisten i hjemlandet og flere andre lande.

Efterfølgende begyndte den famøse sneboldeffekt, og rockfans over alt i europa fik øjnene op for bandets tunge og melodiske desertrock. Og ikke mindst begyndte rygtet om deres fantastiske liveshows at løbe langt foran dem.

I 2014, 15 år efter de blev dannet, har bandet netop udsendt deres nyeste album “By Absence of the Sun”; et album der også lyder som om, det er blevet til på bunden af deres tourbus blandt beskidte kabler, guitarpedaler og svedige jakkesæt.

Vi glæder os til at præsentere en af Belgiens rocksensationer i Amager Bio.