Yelawolf (US)

yelawolf

Ståpladser
230,- DKK + gebyr i forsalg
255,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Den amerikanske hip hop kunstner Yelawolf er aktuel med sit kritikerroste album “Love Story”, der blev udgivet i april 2015. Eminem er albummets eneste gæst, samt executive producer på albummet, hvilket som titlen antyder, er Wolfs hidtil mest passionerede projekt.

“Love Story” er et innovativt hip-hop album med klare inspirationer fra outlaw country og klassisk rock, blandet med velskrevne tekster om livet i en trailer park og et kritisk syn på The Star-Spangled Banner. Lyden blander sig perfekt med Wolfs tekniske færdigheder og til tider lyriske temaer, og med singler som ”Till It’s Gone” og ”Box Chevy V” føles som Wolf har fundet hjem.

Den hvide, tynde og stærkt tatoverede rapper begyndte at lave mixtapes i begyndelsen af nullerne’erne og udmærkede sig tidligt i hiphop verdenen med sin særegne stil fra de amerikanske sydstater. Han skabte hurtigt en stabil fanbase i Atlanta med hans såkaldte “arena-rap”, men det var ikke før 2010, at Yelawolfs karriere for alvor tog fart.

Han udgav mixtape’et “Trunk Muzic”, hvilket førte til en massiv fanbase, pladekontrakt med Interscope Records og samarbejder med legender som Big Boi og Bun B. I 2011 skiftede Yelawolf til Eminems pladeselskab Shady Records og udgav albummet, “Radioactive”, som fik anmeldelsen ”It’s clear that Yelawolf’s star is sure to shine for the foreseeable” af BBC Music.

Yelawolf er kendt for sine fantastiske livekoncerter og, udover festivalbesøg på Malmö Festival 17. August og Pstereo Festival i Trondheim den 21. i samme måned, offentliggør han derfor nu 3 klubkoncerter i Norden i efteråret, hvoraf Amager Bio lægger hus til den første i Danmark.