Zappa Plays Zappa (US)

zappaplayszappa2012

Ståpladser
300,- DKK + gebyr i forsalg
325,- DKK i døren
Køb billetter her (via Ticketmaster)… Eller på Café 5øren

I februar havde vi besøg af det gamle hold af Frank Zappa-musikere “The Grande Mothers Re:Invented”. Og nu følger vi op med ikonets søn Dweezils “Zappa Plays Zappa”, som gæster bioen med deres “The Decades Tour”!

Her vil Zappa & Co. spille materiale fra både 60’erne, 70’erne og 80’erne, hvilket vil sige masser af musik fra klassiske Zappa-plader som ‘Joe’s Garage’, ‘We’re Only in It for the Money’, ‘Weasels Ripped My Flesh’, ‘Freak Out’ og ‘Hot Rats’!

Frank Zappa var en af rockhistoriens på én gang mest gale og geniale personager, og han komponerede i sin levetid mere end 60 studiealbums!

Han døde af prostatakræft tilbage i 1993 i en alder af blot 52, men siden 2006 har hans søn Dweezil turneret rundt under banneret ”Zappa Plays Zappa” og spillet forskellige uddrag af faderens livsværk.

Dweezil er selv en eminent guitarist, der tydeligvis har arvet faderens gener, og han har selv håndplukket musikerne til det superband, han omgives af til koncerterne.

Zappa Plays Zappa har lagt vejen forbi København hvert tredje år; første gang i Falconer Salen i 2006 (samt i Aarhus i 2007) og senest i Vega i 2009. Gaffa gav begge koncerter 5 stjerner med på vejen, og den seneste fik følgende ord med på vejen:

“Rigtigt mange stod der blandt publikum med lukkede øjne, grimasserende ansigter og hænderne med luftguitarattituder” og “Fedt, at der er bands, som udviser så meget klasse. Samt tager en tradition og et livsværk og opdaterer det i nuet”.

Kort sagt er der lagt op til et musikalsk brag, når Zappa Plays Zappas tour-karavane rammer Amager med sange fra alle enerens karriereårtier!