Andy McKee (US)

AndyMcKee

Unummererede siddepladser
250,- DKK + gebyr i forsalg
280,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Andy McKee er et helt usædvanligt talent. Mere end 100 millioner gange er hans videoer set på Youtube – og nu kan alle guitarfreaks opleve fænomenet live i Amager Bio.

I de seneste år har musikverden ændret sig. Det er ikke længere – kun – agenter og store pladeselskaber, der bestemmer hvem, der skal have chancen. Via nettet opnår unikke talenter nærmest kultstatus, og pludselig kan en karriere tage rekordfart.

Andy McKee er et eksempel på, hvordan nettet kan ændre alt: Hans videoer blev lagt på Youtube af det lille uafhængige pladeselskab Candyrat, og efter kort tid lå Andy McKees videoer på 1., 2., og 3. pladsen, som de mest sete film på netværket. Berømmelsen fra nettet er vokset ud i “den virkelige verden” og i dag spiller McKee omkring 200 årlige koncerter over hele verden.

Det var el-guitaren, der først fangede Andy McKees interesse, men som 16-årig begyndte den akustiske guitar at interessere ham – og i dag nævner han Michael Hedges, Don Ross, Billy McLaughlin og Preston Reed, som sine store inspirationskilder, som også tæller så forskellige musikalske udtryk som Earth, Wind and Fire, The Yellowjackets, Björk, Imogen Heap, Pantera, Eric Johnson, Peter Gabriel, Dream Theater, og Bruce Hornsby. I dag betragtes Andy Mckee som en af verdens bedste guitarister.