Bamboo Brothers

bamboobrothers

Ståpladser
150,- DKK + gebyr i forsalg
175,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

“AOR”-inspirerede Bamboo Brothers var et af de få danske bands i 80’erne, der sang på engelsk. I poppens helt store årti sang størstedelen af kunstnerne på modersmålet, og det var også det, pladeselskaberne gik efter.

Til trods for en stor succes som livenavn, fik kvintetten ikke pladekontrakt før i 1993, hvor de endelig kunne udsende debutalbummet “No Easy Way”, der blandt andet talte storhittet, “Johnny Told Susie”.

Året efter udgav de en selvbetitlet opfølger, men herefter forlod den svenske forsanger Mikael Roupé gruppen, som kort efter gik opløsning. De fem bandmedlemmer fortsatte dog alle som aktivt udøvende musikere for andre kunstnere.

I 2005 fandt Bamboo Brothers så sammen igen for første gang i anledningen af 20-året for deres første koncert, og kemien og gnisten var der stadig, så allerede i forbindelse med sessionerne i øvelokalet begyndte de at skrive ny musik.

Resultatet, comebackalbummet “Moments”, udkom i 2010, og byggede straks videre på kvintetettens oprindelige fascination for den amerikanske vestkysts blødere version af rockmusikken a la Eagles og Huey Lewis and the News.

Men der var fortsat også både Billy Joel, Steely Dan og Sting og The Police at spore i bandets udanske musikalske udtryk, der frem for alt er af høj teknisk klasse, hvilket bandet senest viste i 2008, da de sidst var forbi Amager Bio.

Nu er der gået en god håndfuld år igen, og Bamboo Brothers er nu atter aktive som turnerende band, og hvem ved – måske der også arbejdes på et nyt album i maskinrummet? Sikkert er det, at der er lagt op til en stor nostalgisk aften i september.