Blackberry Smoke (US)

blackberrysmoke

Ståpladser
200,- DKK + gebyr i forsalg
225,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Der er lagt op til et skud rå rock i Amager Bio i forsommeren. Her får vi nemlig besøg fra den amerikanske syd: Blackberry Smoke samler tråden op efter Lynyrd Skynyrd og tilsætter et skud Stones og Aerosmith.

Det har de fem herrer gjort, siden de fandt sammen omkring årtusindeskiftet, og der gik ikke længe efter 2004-debutalbummet ‘Bad Luck Ain’t No Crime’, før kvintetten havde opvarmet for forbillederne i Lynyrd Skynyrd og ikke mindst ZZ Top.

Sidstnævnte bands guitarist, Billy Gibbons, har udtalt, at Blackberry Smoke allerede spiller så tight, at de slet ikke behøver øve længere, og selveste Gregg Allman har udnævnt dem til at kunne sætte sydstatsrocken tilbage på musikkens landkort.

Blackberry Smokes traditionelle rock har dog endnu ikke helt fundet fodfæste herhjemme, men i efteråret 2014 debuterede de endelig på dansk grund med en koncert på Esbjergs Tobakken, og nu følges den altså op med en optræden i hovedstadens Amager Bio.

Bandet fik et mindre gennembrud i hjemlandet med 2012-pladen ‘The Whippoorwill’, og de har netop udsendt opfølgeren, deres fjerde album, ‘Holding All the Roses’, der er produceret af selveste Brendan O’Brien, som blandt andre har arbejdet med Bruce Springsteen og AC/DC.

Det nye album er måske Blackberry Smokes mest countryinspirerede, men de helt store forbilleder er og bliver stadig Lynyrd Skynyrd. Musikmagasinet Mojo beskrev albummet på følgende vis: “You’ve heard it all before, but rarely done so well”.

Så er du til traditionel sydstatsrock af den stærkeste slags, bør du ikke gå glip af disse herrer fra Georgia, der uden tvivl vil sparke den danske sommer ind med manér i form af en svedig rockkoncert.