Fish (UK)

fish

Ståpladser
275,- DKK + gebyr i forsalg
300,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Den skotske sanger og verdensstjerne, Fish, vender tilbage til Amager Bio som en del af Farewell to Childhood-turneen. Fokuset vil være på Marillions hitplade ‘Misplaced Childhood’ som i år fejrer 30-års jubilæum.

August-koncerten bliver derfor sidste chance for at høre hele dette album live på dansk grund, for næste år udgiver Fish sit bebudede sidste album nogensinde, og derefter lægger han musikkarierren på hylden.

I 80’erne var Fish forsanger i prog-rock-bandet Marillion, hvor han var med til at skrive ‘Script for a Jester’s Tear’ og ‘Fugazi’ fra henholdsvis 1983 og ’84. Det var også ham, der kom på idéen bag konceptalbummet, ‘Misplaced Childhood’, som i Classic Rock blev udnævnt til det fjerdebedste konceptalbum nogensinde. Det indeholder bandets største hits: ‘Kayleigh’ og ‘Lavender’.

‘Misplaced Childhood’ omhandler fravær af kærlighed, pludselig succes og den tabte barndom, og ideen bag blev undfanget af Fish under et ti timer langt syretrip.

Fish forlod Marillion i 1987 og tog hul på sin solokarriere som har varet siden. Resultatet er ti studieudgivelser og et væld af koncerter, hvor Amager Bio kan bryste sig af at have lagt scenebrædder til ikke mindre end syv optrædener. Så når han vender tilbage 8/8, bliver det 8. gang, han kan glæde danske live-musiknydere.