Kvelertak (N)

kvelertak

Ståpladser
175,- DKK + gebyr i forsalg
200,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

På trods af, at Kvelertak synger på modersmålet norsk, er de stormet frem på den internationale rockscene. Det er kun tre år siden, at sekstetten udsendte deres selvbetitlede debutalbum, hvis blanding af sludgemetal, punk og rock hurtigt sendte lømlerne ud over sletterne.

I 2011 gik albummet guld i hjemlandet, og samme år lagde gruppen både Copenhell og Lille Vega ned. Siden har Foo Fighters’ Dave Grohl og Metallicas James Hetfield meldt sig som fans, og der har været høje forventninger opfølgeralbummet, “Meir”, der udkom i marts.

Kvelertak samlede tråden op fra debuten; det var atter Converges Kurt Ballou, der stod for den rå produktion, og pladeomslaget stod Baroness’ John Dyer Baizley igen for.

Albummet blev modtaget med åbne arme af fans såvel som anmeldere, og i juli blæste nordmændene Roskildes store Arena-telt omkuld med stålsat rock og masser af crowdsurfing.

Koncerten blev rost til skyerne af Devilution og Blastbeast. Også Politiken var begejstrede, kaldte Kvelertak for “en norsk metalmejetærsker”, og skrev: “Det var fuld fart ud i fjeldene med masser af skrald på de tre guitaristers hårdtprøvede øksehalse”.

Der er kort sagt alle gode grunde til at sætte stort kryds, når nordmændene kommer til Amager Bio for at spille op til efterårets festligste fredag!