Satyricon (N)

satyricon

Ståpladser
260,- DKK + gebyr i forsalg
285,- DKK i døren
Køb billetter her (via Billetlugen)… Eller på Café 5øren

De norske black metal-legender Sigurd “Satyr” Wongraven og Kjetil-Vidar “Frost” Haraldstad, er de eneste to kernemedlemmer af bandet Satyricon, der blev dannet i 1991 i Oslo.

Bandet var med til at definere lyden af norsk black metal. Sammen med bands som Mayhem, Burzum, Emperor, Immortal og Darkthrone, der beskrives som den anden bølge af black metal, der opstod i 1990’erne, havde sit omdrejningspunkt i en pladebutik i Oslo, der gik under navnet Helvete ejet af Euronymous fra Mayhem.

Satyricon har ikke givet meget lyd fra sig i de sidste par år, og har kun spillet enkelte koncerter bl.a. Royal Metal Fest 2013 i april måned i Århus, hvor de fik forrygende 5/5 i Devilutions anmeldelse af koncerten, hvor anmelderen bl.a. skriver:

“Frost spillede, som altid, med formidabel overbevisning og beviste hele vejen gennem koncerten, hvorfor han – ikke helt anerkendt nok – er en af metal-verdenens bedste trommeslagere. Det fandenivoldske tempo blev leveret med kirurgisk præcision, og hans to stortrommer ramte med brutal fart lige i mellemgulvet på dem, som stod foran scenen.”

Nu vender Satyricon stærkt tilbage med deres første album i fem år, som bare hedder “Satyricon”, og det følger det op med en tour, der altså også rammer Amager Bio!