Uli Jon Roth (DE)

ulijonroth

Ståpladser
250,- DKK + gebyr i forsalg
275,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Enhver guitarentusiast vil kunne nikke genkendende til navnet Uli Jon Roth. Og kendisskaren, der har ladet sig inspirere af ham, er imponerende: Alle fra Metallicas Kirk Hammett og Eddie Van Halen til Yngwie Malmsteen er erklærede fans.

Bag kunstnernavnet gemmer tyske Ulrich Roth sig, og han kendes bedst for at vredet strenge for- og lagt en lang række fantastiske guitarsoloer på Scorpions’ fire albums i årene fra 1974 til 1977.

Roth følte sig dog hæmmet af mainstream-rockens format og forlod allerede det succesfulde tyske band i 1978 for at danne Electric Sun, der lagde en mere progressiv rocket stil for dagen.

Inspirationen fra den klassiske musik var allerede udtalt i Roths tid med Scorpions, og i 1991 udgav han sit første soloalbum med symfoniske kompositioner – for klaver! Siden har han skrevet symfonier, som er blevet fremført af bl.a. Bruxelles-symfonien, og han har arbejdet med projektet Sky Orchestra. Men dog uden helt at slippe rock ‘n’ roll…

Roth har optrådt med temashowet, “A Different Side of Jimi Hendrix”, og i 1998 spillede han side om side med fanen Joe Satriani på dennes G3-turné, der kulminerede med en jamsession med Queens Brian May på Wembley Arena!

I 2005 blev Uli Jon Roth for første gang genforenet i koncert med sine gamle bandkammerater i Scorpions, og hans seneste studiealbum med Sky of Avalon kom tilbage i 2008. Men hér, i 2014, er der gået 40 år siden, Roth albumdebuterede med Scorpions, og dét fejrer han nu med en omfattende turné.

Under banneret “40th Anniversary – Scorpions Revisited Tour 2014” vil Uli Jon Roth i Amager Bio spille et sæt af personligt udvalgte numre fra hans tid i Scorpions. Det bliver en eksklusiv koncert, den eneste i Skandinavien, og en unik mulighed for at opleve de gamle klassikere, spillet af guitarhelten selv.