Vintage Trouble (US)

vintagetrouble

Ståpladser
225,- DKK + gebyr i forsalg
250,- DKK i døren
Køb billetter her (via BilletNET)… Eller på Café 5øren

Mange blev blæst bagover af det AC/DC-opvarmende rythm&blues-band, der gæstede Dyrskuepladsen i Roskilde i sommer. Vintage Trouble hedder bandet, og det var blevet særligt udvalgt af AC/DC til opgaven. Vintage Trouble spiller musik med tydelige rødder i tressernes soul, rock og rythm&blues, men har også en nutidig klang der i den grad har tag i publikum her i tierne.

At de har fået lov at bevise deres værd for musikelskere over hele jorden skyldes ikke mindst, at så mange af musikkens helt store også er vilde med dem. Derfor har de fået muligheden for at varme op for – og hold nu fast – The Rolling Stones, The Who, Willie Nelson, Lenny Kravitz, Brian May, Paloma Faith, Joss Stone, Bon Jovi, Dave Matthews Band og som nævnt AC/DC. De har også i eget navn formået at spille udsolgte koncerter verden over. En imponerende præstation, som bestemt ikke bliver mindre af, at bandet kun har fem år på bagen.

Vintage Troubles stil er blevet bestrevet som lyden af James Brown i front for Led Zeppelin. Selv kalder de deres lyd for “formatted recklessness”. Et paradoks der indfanger bandets ånd, som både er legesyg, men også jordbunden i sin musikalitet, den går både i maven og stiger til hovedet. Et band som spiller en musik som både står solidt plantet i en old-school tradition, men som også er tidløs.

Nu vender de altså tilbage til Danmark – nærmere bestemt Amager Bio 26. november. Denne gang som hovednavn, og med et helt nyt album ude. ‘1 Hopeful Rd.’ hedder det, og er udkommet 14. august på selveste Blue Note Records.